Primarul din Hamburg sugerează că turbine eoliene ar putea fi amplasate în rezervaţii naturale

În contextul schimbărilor climatice şi al creşterii preţurilor la energie, primarul din oraşul german Hamburg, Peter Tschentscher, a sugerat că o posibilă soluţie ar fi amplasarea unor turbine eoliene în rezervaţii naturale, informează agenția DPA, citată de Agerpres.

Productie enorma a eolienelor din GermaniaFoto: pixabay.com

Edilul german a spus că organizaţiile ecologiste – la care s-a referit folosind expresia „frontul de mediu” – au insistat mereu ca toate proiectele să fie implementate în detrimentul zonelor industriale. El a adăugat că, din punctul lui de vedere, „astfel de măsuri funcţionează şi atunci când plasezi o turbină eoliană într-o zonă în care nu există altceva decât natură”.

„Asta include spaţiile de interes ecologic, printre care se află şi rezervaţiile naturale”, a declarat politicianul german, membru al Partidului Social-Democrat, la un eveniment organizat sâmbătă de săptămânalul Die Zeit.

Construcţia unor turbine eoliene în zone naturale pitoreşti poate fi considerată o invadare a mediului înconjurător, a recunoscut Peter Tschentscher, care consideră însă că o astfel de iniţiativă „este justificabilă în situaţia în care ne aflăm acum, prin prisma echilibrului dintre interese şi obiective”.

Edilul, care spune că obiectivul său este acela de a creşte de cel puţin două ori producţia de energie eoliană în Hamburg, al doilea oraş ca mărime din Germania, a dezvăluit totodată că a început deja alături de echipa lui de consilieri procesul de evaluare a siturilor din oraş ce ar putea găzdui turbine eoliene, însă a refuzat să numească zonele selectate în acest stadiu al proiectului.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.