Primarul din Krasnodar preia șefia administrației separatiste din regiunea Harkov

Un fost primar al unui oraș rusesc a fost numit în fruntea unei noi administrații instalate de Rusia în nord-estul Ucrainei, cea mai recentă dintr-o serie de astfel de numiri care, potrivit Kievului, fac parte din încercările de anexare a teritoriului său, notează Reuters.

Război în Ucraina: Clădiri rezidențiale din orașul Harkov distruse de atacuri cu rachetă ruseștiFoto: SERGEY BOBOK / AFP / Profimedia

Andrei Alekseyenko a demisionat joi din funcția de primar al orașului Krasnodar, al șaisprezecelea oraș ca mărime din Rusia.

El va conduce acum un nou consiliu de miniștri numit de ruși în regiunea Harkov, a relatat vineri agenția de știri de stat rusă TASS, citând un decret al administrației locale instalate de ruși.

Regiunea, care a fost parțial ocupată de trupele ruse, înconjoară al doilea oraș ca mărime din Ucraina, Harkov.

Regiunea Harkov se află la nord de Lugansk și Donețk, pe care Moscova încearcă să le captureze în numele forțelor separatiste care și-au declarat independența față de Kiev.

Oficialii ruși au declarat anterior că zonele ocupate din Ucraina nu vor reveni niciodată sub controlul Kievului și că în toamnă ar putea avea loc referendumuri privind aderarea acestora la Rusia, pe care Ucraina a promis că le va împiedica.

În prezent, forțele rusești controlează mai puțin de jumătate din regiunea Harkov.

Forțele rusești au abandonat un atac asupra orașului Harkov în luna mai, după o rezistență acerbă din partea Ucrainei, dar continuă să bombardeze orașul de pe poziții aflate dincolo de periferie.

––––-

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.