Primarul unui oraș ucrainean capturat acuzat că a schimbat tabăra

Procuratura Generală a Ucrainei a declarat că primarul orașului Sviatohirsk, Volodimir Bandura, este anchetat pentru suspiciuni de trădare comisă în timpul legii marțiale, porivit CNN.

Denis Pușilin Foto: Alexander Ryumin / TASS / Profimedia

Marți, biroul Procurorului General al Ucrainei a declarat că primarul este anchetat pentru că „a trecut de partea inamicului” și a răspândit prin intermediul mass-media „un apel în care a promovat ideile lumii rusești”. Forțele rusești au capturat recent Sviatohirsk. CNN nu a reușit să ia legătura direct cu Bandura.

Într-un anunț publicat pe site-ul web al Procuraturii Generale din Ucraina, procurorul l-a acuzat pe Bandura că a fost de acord cu propunerea Federației Ruse de a ocupa o poziție la conducerea Sviatohirsk-ului ocupat temporar.

Luni, liderul autoproclamatei Republici Populare Donețk (RPD) a afirmat că Bandura s-a alăturat RPD.

„Suntem în contact cu el de mult timp, el aștepta, ca mulți locuitori din Sviatohirsk, eliberarea și susține operațiunea militară specială”, a declarat Denis Pușilin într-o postare pe Telegram.

Pușilin a postat o fotografie în care se întâlnește cu primarul.

„Din motive evidente, el a trebuit să își ascundă poziția – sarcina era de a menține oamenii în siguranță”, a declarat Pușilin despre Bandura pe Telegram.

„Într-un moment dificil, Volodimir nu și-a părăsit postul, este respectat și susținut de locuitori, așa că i-am oferit postul de șef al administrației orașului Sviatohirsk”, a mai spus Pushilin.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.