Primele contracte de planificare urbană, finanțate prin PNRR: Ce primării au semnat contracte de aproape 7,2 milioane de lei

​Șase primării au semnat luni primele contracte finanțate din Componenta 10-” Fondul local” a PNRR. Contractele încheiate între autoritățile locale și Ministerul Dezvoltării vizează amenajarea teritoriului și planificarea urbană, iar valoarea totală a acestora este de aproximativ 7,2 milioane de lei.

Contracte pnrr dezvoltare urbanaFoto: Guvern, Facebook

Ministerul Dezvoltării amintește că în data de 16 mai 2022, a fost deschisă platforma MDLPA pentru prima rundă de depunere a proiectelor în cadrul Componentei 10 – Fondul Local, iar aceasta se va închide la data de 30 iunie 2022. Astăzi, cu 10 zile înainte de închiderea apelului, pot fi semnate primele contracte a căror evaluare a început pe 8 iunie.

  • „De la achiziția de mijloace de transport nepoluante, la construirea de locuințe eficiente energetic pentru tineri specialiști în sănătate și educație, reabilitarea clădirilor publice, finanțarea documentațiilor de amenajare a teritoriului, până la construirea de piste de biciclete sau stații de încărcare electrice, toate pot fi accesate prin platforma digitală pusă la dispoziție de către minister.

  • Îndemn autoritățile locale să se folosească de cele 10 zile rămase pentru a depune spre finanțare aceste proiecte”, a declarat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Contractele de finanțare semnate astăzi vizează:

  • – elaborarea Planului Urbanistic General (PUG) în format digital al comunei Deleni (jud. Iași) – 527.221,10 lei;
  • – elaborarea în format GIS a documentelor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană în comuna Lupeni (jud. Harghita) – 635.594,41 lei;
  • – actualizarea și transpunerea în format GIS al PUG-ului comunei Călinești (jud. Teleorman) – 527.221,17 lei;
  • – elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) la nivelul localității Tismana (jud. Gorj) – 2.676.339,86 lei;
  • – actualizarea documentației de urbanism – Plan Urbanistic General al municipiului Galați – 3.790.134,41 lei;
  • – actualizarea Planului de Amenajare a Teritoriului Județean Bihor – 1.388.349,08 lei.

Ministrul dezvoltării a mai anunțat că până în acest moment, în această primă rundă, au fost depuse 3.261 de cereri, în valoare de 1.620.180.538 de euro, însumând aproape 60% din fondurile alocate Componentei 10, iar bugetul disponibil rămas până la finalizarea apelului este de 1.109.819.462 de euro.

Pe 7 iunie, Ministerul Dezvoltării a semnat și primele 7 contracte din România, finanțate prin Componenta 5 – Valul renovării din Planul National de Redresare și Reziliență, în valoare de peste 92 milioane de lei, care vizează renovarea integrată a clădirilor.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.