Primele imagini cu misiunea Forţelor Aeriene Române în Republica Slovenia pentru a ajuta la stingerea incendiilor

Ministerul Apărării Naționale a prezentat, sâmbătă, imagini cu misiunea Forţelor Aeriene Române în Republica Slovenia, unde România a trimis aeronave militare pentru a ajuta la stingerea incendiilor de păduri.

militarii romani ajuta la stingerea incendiilor din SloveniaFoto: MApN

„Ca urmare a unei hotărâri emise, în această dimineață, de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, două aeronave C-27 J Spartan, configurate pentru stingerea incendiilor acționează în sprijinul forțelor de intervenție din Republica Slovenia, țară afectată de incendiile de pădure manifestate în ultimele zile”, arată o postare a MApN .

Aeronavele Forțelor Aeriene Române sunt deservite de aproximativ 30 de militari – piloți, personal navigant și personal auxiliar.

Pentru aeronavele Forțelor Aeriene Române este a treia misiune internațională de acest tip, prima având loc în luna iulie a anului 2018, în Grecia, și a doua în luna august a anului 2021, în Macedonia de Nord.

Aeronavele C-27 J Spartan, configurate pentru stingerea incendiilor, care pot transporta 6.000 de litri de apă (șase containere) la fiecare trecere, au acționat, din 2017 și până în prezent, și pentru stingerea a mai multe incendii de pădure din țara noastră – în județele Mehedinți, Alba, Hunedoara și Buzău.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.