Primele imagini cu misiunea Forţelor Aeriene Române în Republica Slovenia pentru a ajuta la stingerea incendiilor

Ministerul Apărării Naționale a prezentat, sâmbătă, imagini cu misiunea Forţelor Aeriene Române în Republica Slovenia, unde România a trimis aeronave militare pentru a ajuta la stingerea incendiilor de păduri.

militarii romani ajuta la stingerea incendiilor din SloveniaFoto: MApN

„Ca urmare a unei hotărâri emise, în această dimineață, de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, două aeronave C-27 J Spartan, configurate pentru stingerea incendiilor acționează în sprijinul forțelor de intervenție din Republica Slovenia, țară afectată de incendiile de pădure manifestate în ultimele zile”, arată o postare a MApN .

Aeronavele Forțelor Aeriene Române sunt deservite de aproximativ 30 de militari – piloți, personal navigant și personal auxiliar.

Pentru aeronavele Forțelor Aeriene Române este a treia misiune internațională de acest tip, prima având loc în luna iulie a anului 2018, în Grecia, și a doua în luna august a anului 2021, în Macedonia de Nord.

Aeronavele C-27 J Spartan, configurate pentru stingerea incendiilor, care pot transporta 6.000 de litri de apă (șase containere) la fiecare trecere, au acționat, din 2017 și până în prezent, și pentru stingerea a mai multe incendii de pădure din țara noastră – în județele Mehedinți, Alba, Hunedoara și Buzău.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.