Primul transport de cereale ucrainene refuzat în Liban, și-a găsit un nou cumpărător în Turcia

Prima navă care transporta cereale ucrainene a acostat miercuri în portul turcesc Mersin, potrivit site-urilor de urmărire a transportului maritim, și a găsit un nou cumpărător, potrivit AFP.

Nava RazoniFoto: Twitter

Cargoul Razoni, sub pavilion Sierra Leone, plecase din portul ucrainean Odessa, de la Marea Neagră, la 1 august, cu 26.000 de tone de porumb și ar fi trebuit să acosteze duminică în portul Tripoli, în Liban.

Cu toate acestea, întârzierea de cinci luni a livrării „a determinat cumpărătorul și expeditorul să convină să anuleze comanda”, a declarat marți seara ambasada ucraineană într-un comunicat.

Potrivit site-urilor de urmărire a navelor, nava Razoni a acostat miercuri seara în portul turcesc Mersin din Marea Mediterană.

Un nou cumpărător a fost găsit în Turcia pentru porumbul transportat de Razoni, a anunțat site-ul de știri Middle East Eye.

„Marfa a fost vândută și va fi descărcată în Mersin”, a declarat Ahmed Al-Fares de la agenția de transport maritim Ashram, potrivit site-ului.

Un acord semnat de Rusia și Ucraina și aprobat de Națiunile Unite și Turcia în iulie la Istanbul a permis reluarea exporturilor de cereale ucrainene în încercarea de a stopa criza alimentară mondială.

Frederick Kenney, un înalt oficial ONU care supraveghează acordul, a declarat miercuri că exporturile de grâu vor începe săptămâna viitoare, după ce navelor încărcate cu porumb, care au fost blocate în porturile ucrainene de la invazia rusă, li s-a permis să plece.

„Observăm o creștere constantă a numărului de nave care sosesc și pleacă. Acesta este un început bun”, a adăugat el.

Urmărește ultimele evoluții din a 168-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.