Producătorul armei folosite la masacrul din Texas, postare controversată pe Twitter

Daniel Defense, producătorul puștii de asalt folosite în cazul uciderii marți a 19 copii și a doi profesori într-o școală primară din Texas, a declarat joi că nu va participa la convenția anuală a celui mai important grup de lobby pentru arme de foc din țară, care se desfășoară în Texas de vineri până luni, potrivit AFP.

Postare Daniel Defense pe TwitterFoto: Twitter

„Daniel Defense nu va participa la mitingul Asociației Naționale a Armelor de Foc (NRA) din cauza tragediei îngrozitoare din Uvalde, Texas, unde unul dintre produsele noastre a fost folosit în mod criminal”, a declarat un purtător de cuvânt pentru AFP.

„Credem că este nepotrivit să ne promovăm produsele în Texas în această săptămână, la mitingul NRA”, a adăugat el.

Într-un tweet postat pe 16 mai pe contul său acum inaccesibil, producătorul de arme Daniel Defense postase o fotografie cu un copil foarte mic care mânuiește o pușcă de asalt, însoțită de explicația: „Antrenează un copil să urmeze calea pe care trebuie să o urmeze și nu se va abate de la ea când va crește”.

Fostul președinte american Donald Trump a dat asigurări că va participa în continuare la evenimentul anual al NRA de la Houston.

Într-un mesaj postat pe rețeaua sa de socializare Truth Social, el a respins „politicienii” și „considerațiile partizane”, arătându-se în opoziție cu succesorul său Joe Biden, care a cerut în schimb „confruntarea cu lobby-ul pentru arme”.

NRA s-a limitat să denunțe joi actul unui „criminal singuratic și dezaxat”, negând totodată orice responsabilitate pentru crimă.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.