Produse retrase din magazine în urma unor suspiciuni de contaminare cu salmonella și pesticide

Agenția de Sănătate a Uniunii Europene investighează focarele de salmonella, cauzate de consumul de ciocolată. Mai multe produse au fost retrase de pe piață europeană, printre care și ciocolata Kinder și mandarinele cu pesticide.

Agenția Europeană pentru Sănătate investighează zeci de cazuri suspectate de salmonella legate de consumul de ciocolată în cel puțin nouă țări, potrivit Reuters.

Ciocolata Kinder, suspectă de salmonella

Agenția a precizat ulterior că au fost implicate ouăle de ciocolată Kinder, dar nu a specificat dacă problema se referă exclusiv la aceste produse.

Luni, producătorul Ferrero a retras ouăle de ciocolată Kinder Surprise de pe rafturile britanice și irlandeze, declarând că este o măsură de precauție. Grupul italian de dulciuri a afirmat miercuri că niciun produs Kinder lansat pe piață nu a fost testat pozitiv pentru salmonella.

Ciocolata este retrasă din magazinele Auchan din cauza suspiciunii de contaminare cu salmonella.

ANSVSA precizează că, potrivit companiei Ferrero, numai produsele enumerate pe site pot fi afectate. Este vorba despre anumite produse: Kinder Surprise, Kinder Schoko-Bons, Kinder mini ouă, Kinder Happy Moments și Kinder Mix.

„Persoanele care au achiziționat produsele având EAN-ul menționat mai AICI sunt rugate să nu îl consume și să îl returneze la Serviciul Client, urmând să li se returneze contravaloarea acestuia”, arată sursa citată.

Agenţia nu a menţionat Ferrero sau orice altă companie în declaraţie, dar a avertizat miercuri că toate cazurile raportate au fost în principal în rândul copiilor cu vârsta sub 10 ani, potrivit Reuters.

Marea Britanie are cel mai mare număr de incidente, cu 63 de cazuri confirmate până la 5 aprilie, a precizat ECDC, adăugând că alte țări cu cazuri probabile sau confirmate sunt Franța, Irlanda, Belgia, Germania, Luxemburg, Olanda, Suedia și Norvegia.

„Focarul este caracterizat de o proporție neobișnuit de mare de copii spitalizați, unii dintre ei având simptome clinice severe, cum ar fi diaree cu sânge”, a declarat Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).

Agenția de sănătate a UE a precizat că investighează, împreună cu Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA), 134 de cazuri confirmate sau probabile de salmonella.

Au fost lansate retrageri de produse în mai multe țări, printre care Belgia, Franța, Germania, Irlanda, Luxemburg și Marea Britanie, a precizat agenția UE.

Mandarine cu pesticide la Metro

Mandarinele sunt retrase de la comercializare din magazinele Metro.

„În cazul în care ați cumpărat produsul menționat mai sus, vă rugam să nu‐l consumați și să‐l returnați în magazinele Metro Cash & Carry Romania SRL până pe 17.04.2022, urmând să primiți contravaloarea lui”, transmite ANSVSA.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.