Prognoza meteo pe luna mai. Vreme rece la începutul lunii, apoi se încălzeşte

Vremea va fi mai rece decât ar fi normal până pe 9 mai, apoi temperaturile, vreme de două săptămâni, vor fi cele specifice perioadei. Ulterior, din 23 mai, se încălzește, indică prognoza meteo pe 4 săptămâni, publicată vineri de Administrația Națională de Meteorologie.

Săptămâna 2 – 9 mai

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea regiunilor dar mai ales în cele extracarpatice.

Săptămâna 9 – 16 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara, dar mai ales în zonele montane

Săptămâna 16 – 23 mai

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va avea o tendință spre deficit în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele extracarpatice.

Săptămâna 23 – 30 mai

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei săptămâni, în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în jumătatea estică a țării, iar în rest se vor putea situa în jurul celor normale pentru această perioadă.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.