Proiect adoptat de Senat: Înfiinţarea unei firme în doar trei zile, integral online

Senatul a adoptat proiectul de lege care prevede înregistrarea integrală online a unei firme în cel mult 3 zile.

Potrivit unui comunicat al PNL, Senatul a adoptat proiectul care prevede înregistrarea integrală online a firmelor în maxim 3 zile. Proiectul va merge pentru aprobare la Camera Deputaţilor.

Proiectul prevede că actul constitutiv al firmei se poate întocmi online, prin completarea unui formular-tip, disponibil pe pagina de internet a ONRC. Acesta se va semna de către toţi fondatorii sau de reprezentanţii acestora cu semnatura electronică calificată.

De asemenea, conform proiectului, cererile de înregistrare se pot semna cu semnatură electronică şi se pot transmite prin mijioace electronice, iar certificatele de înmatriculare şi certificatele constatatoare vor putea fi emise şi online cu semnatură electronică.

„PNL continuă astfel demersurile de simplificare a legislaţiei, a drumurilor la instituţii şi a cozilor la ghişee. Amintim aici şi proiectul deputatului PNL, George Tuţă, prin care instituţiile publice nu mai au voie să mai solicite persoanelor fizice şi firmelor copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către alte instituţii ale statului”, susţin reprezentanţii partidului.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.