ProPark Adventure Race Family&Friends, competiţie de aventură care promovează ariile protejate din judeţul Braşov

ProPark Fundaţia pentru Arii Protejate, împreună cu Primăria Braşov, organizează în data de 19 iunie, în premieră în interiorul municipiului Braşov, o competiţie de aventură care promovează ariile protejate din judeţul Braşov, denumită ProPark Adventure Race Family&Friends.

Organizatori, ProPark Adventure Race Family & Friends spun că este o competiţie desprinsă din ProPark Adventure Race creată în anul 2016, care anual testează abilităţile fizice, psihice şi nivelul de cunoştinţe ale sportivilor într-o competiţie desfăşurată în ariile protejate din România.

„În 2022 am creat un concept de adventure race accesibil publicului larg, care să le permită acestora să guste o parte din experienţa sportivilor care parcurg anual competiţia ProPark Adventure Race. ProPark Adventure Race Family & Friends vă propune un traseu accesibil familiilor cu copii sau grupurilor de prieteni, desfăşurat în ariile protejate situate în interiorul municipiului Braşov în data de 19 iunie, conectând participanţii cu mediul natural şi cultural al zonei.”, transmit organizatorii.

ProPark Adventure Race Family & Friends propune publicului un exerciţiu de orientare sportivă, probe speciale, precum şi testarea capacităţilor de muncă în echipă.

Participarea în cadrul concursului este gratuită.

Participanţii la concurs trebuie să formeze echipe de 4 persoane, dintre care cel puţin un membru trebuie să fie minor, în cadrul competiţiei putându-se înscrie un număr maxim de 30 de echipe.

Traseul concursului este prezentat concurenţilor cu o zi înaintea competiţiei (18 iunie), într-o şedinţă tehnică organizată la sediul Fundaţiei ProPark şi discutate cele 10 puncte de control pe care trebuie să le atingă.

Ariile protejate care vor fi reprezentate în punctele de control sunt următoarele: Parcul Natural Bucegi, Parcul Naţional Piatra Craiului, Munţii Făgăraş, Pădurea virgină Şinca Veche, situl Natura 2000 Podişul Hârtibaciului, situl Natura 2000 Muntele Tâmpa, situl Natura 2000 Munţii Făgăraş, Complexul geologic Racoş, Complexul Piscicol Dumbrăviţa.

Traseul poate fi parcurs de către echipe fie pe jos, în alergare sau folosind mijloace de deplasare proprii precum biciclete, trotinete, role sau reţeaua publică de mijloace de transport în comun RATBV.

Toate informaţiile despre concurs, regulament, înscrieri sunt prezentate pe pagina web a competiţiei www.propark-adventure.ro.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.