Pușilin amenință militarii ucraineni de la Mariupol: Luptătorii care nu se predau, vor fi eliminați

Luptătorii ucraineni care rămân la Mariupol și refuză să se predea vor fi eliminați, a declarat șeful Republicii autoproclamate Donețk (DPR), Denis Pușilin, relatează BBC.

Denis Pușilin Foto: Alexander Ryumin / TASS / Profimedia

Soldații pr-ruși sunt aproape de capturarea orașului Mariupol din sud, dar se crede că forțele ucrainene rezistă atacului din zona portului și a fabricii Azovstal – o fabrică masivă de fier și oțel.

Săptămâna aceasta, Moscova a declarat că peste 1.000 de pușcași marini ucraineni s-au predat în Mariupol, dar Ucraina a negat afirmația.

Au apărut videoclipuri cu forțele ucrainene care promit să nu vor renunța la luptă.

„Acei membri ai armatei, precum pușcașii pe care i-aţi văzut, care sunt pregătiţi să se predea s-au predat. În timp ce naționaliștii, adică membri ai batalioanelor naționaliste, se pare, nu au intenția de a se preda, de aceea urmează să fie eliminați”, a declarat șeful RPD Denis Pușilin.

Rossiya 24 a difuzat imagini cu Pușilin stând lângă politicianul cecen Adam Delimkhanov și înconjurat de trupe în timp ce declara acestea.

Mariupol se află pe teritoriul revendicat de așa-numita Republică Populară Donețk și are o importanță strategică pentru armata rusă, deoarece încearcă să stabilească o rută terestră între Crimeea în vest și Donbas în est.

În același timp, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat sâmbătă că „eliminarea” ultimilor militari ucraineni din Mariupol, orașul-port asediat de forțele ruse, „ar pune capăt oricăror negocieri de pace” cu Moscova.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.