Putin vrea ca luptătorii ucraineni din Mariupol să depună armele înainte de a accepta o acțiune umanitară

Condițiile pentru lansarea în zilele următoare a unei operațiuni umanitare de ajutorare a locuitorilor orașului ucrainean Mariupol, asediat de armata rusă, „nu sunt îndeplinite în acest stadiu”, a anunțat Elysée după o discuție între președinții Emmanuel Macron și Vladimir Putin, potrivit AFP.

Vladimir Putin si Emmanuel MacronFoto: EyePress News / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Șeful statului francez i-a prezentat această operațiune de evacuare – propusă la sfârșitul săptămânii trecute de Franța, Turcia și Grecia – omologului său rus care a spus că „o să se gândească la asta” înainte de a da un răspuns, a adăugat președinția.

Până atunci, „este exclus să relaxăm eforturile” pentru că situația este „dramatică” și „catastrofală” la Mariupol pentru cei aproximativ 170.000 de locuitori care rămân acolo, potrivit acesteia.

Kremlinul a spus, la rândul său, că Vladimir Putin i-a explicat interlocutorului său că, „pentru a găsi o soluție la situația umanitară dificilă din acest oraș, luptătorii naționaliști ucraineni trebuie să înceteze să reziste și să depună armele”.

În plus, Elysée nu a dorit să comenteze rezultatele discuțiilor dintre Rusia și Ucraina de la Istanbul, calificate drept „substanțiale” de negociatorii celor două tabere. „Dorința noastră este mai întâi să ne coordonăm cu ucrainenii”, a spus președinția, anunțând o întâlnire viitoare întâlnire între Emmanuel Macron și Volodimir Zelenski.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.