Războiul Rusiei cu Google continuă. Gigantul american a fost amendat din nou

Un tribunal din Rusia a amendat luni compania Google, deținută de grupul Alphabet, cu 21,8 miliarde de ruble (387 milioane de dolari), invocând nerespectarea repetată a eliminării conţinutului pe care Moscova îl consideră ilegal, a relatat agenţia de presă Interfax, preluată de Reuters.

Google RusiaFoto: SFM Stock 1 / Alamy / Profimedia Images

Rusia se opune de mult timp distribuirii de către platformele tehnologice străine a conţinutului care nu îi respectă restricţiile, dar ceea ce a fost o dispută fierbinte s-a transformat într-o bătălie în toată regula de când Moscova şi-a trimis forţele armate în Ucraina pe 24 februarie, scrie Agerpres.

La sfârşitul anului trecut, Google a primit o amendă de 7,2 miliarde de ruble pentru nerespectarea eliminării sau blocării conţinutului.

Contul bancar al filialei sale în Rusia a fost confiscat, forțând-o să declare intrarea în faliment şi să facă imposibilă plata personalului şi a vânzătorilor.

Google, care poate contesta decizia, nu a comentat încă hotărârea, precizează Reuters.

Rusia acuză YouTube că răspândește informații false despre război

Autoritatea de reglementare a comunicaţiilor, Roskomnadzor, a anunțat în luna iunie că platforma video YouTube a Alphabet răspândeşte în mod deliberat informaţii false despre conflictul din Ucraina şi permite conţinut care promovează opinii extremiste şi apeluri către copiii de a participa la proteste neautorizate.

„Site-ul de găzduire video YouTube promovează în mod deliberat difuzarea de informaţii înşelătoare despre progresul operaţiunii militare speciale în Ucraina, discreditând forţele armate ale Federaţiei Ruse”, potrivit Roskomnadzor.

––––

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.