Reacția lui Recep Erdogan după ce a fost numit „șobolan de canalizare” de vicepreședintele parlamentului german

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a înaintat plângere penală împotriva politicianului german Wolfgang Kubicki care l-a descris pe liderul turc drept „şobolan de canalizare”, informează vineri agenția dpa și cotidianul Handelsblatt, citate de Agerpres.

Recep ErdoganFoto: Adem ALTAN / AFP / Profimedia

Avocatul Mustafa Kaplan a informat dpa că a depus plângere penală în numele lui Erdogan către Parchetul din Hildesheim, pentru insultă şi defăimare.

Kubicki, membru al Partidului Liber Democrat (FDP) și vicepreședinte al parlamentului de la Berlin, l-a numit pe Erdogan „mic şobolan de canalizare” în comentarii asupra politicii de imigraţie a liderului turc.

Întrebat de dpa, Wolgang Kubicki a spus că nu este îngrijorat în legătură cu o posibilă dispută legală cu Erdogan.

Potrivit unei informaţii publicate de Spiegel, în plângerea înaintată de Kaplan se spune că afirmaţia lui Kubicki este „dispreţuitoare la adresa persoanei vizate” şi constituie „un atac ilegal la adresa onoarei altei persoane”.

Ministerul Afacerilor Externe turc l-a convocat deja marţi pe ambasadorul german din cauza afirmaţiei lui Kubicki.

Politicianul german îi răspunde ironic lui Recep Erdogan

„Faptul că Erdogan are în jur de 200.000 de astfel de proceduri iniţiate de la începutul mandatului său, în 2014, spune de fapt totul”, a declarat Kubicki vineri.

El a adăugat că şobolanii de canalizare sunt drăguţi, dar de asemenea „isteţi şi vicleni”.

„În orice caz, aştept liniştit o posibilă dispută juridică”, a adăugat el.

Ankara adresează frecvent Berlinului plângeri despre afirmaţii lipsite de respect formulate în Germania faţă de Erdogan.

Un astfel de caz a provocat grave tensiuni diplomatice în anul 2016, când umoristul german Jan Böhmermann a prezentat pe postul ZDF un „poem” scris de el, în care îl trata pe preşedintele turc drept pedofil şi zoofil.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.