Renault va lansa un SUV numit Scenic care va fi un hibrid electric-hidrogen

Renault a prezentat conceptul unui SUV compact numit Scenic care va fi lansat în 2024 și va avea propulsie 100% electrică. Din 2030 acest Scenic va fi și în varianta hibridă electric – hidrogen, ideea fiind ca propulsia electrică să fie folosită la distanțe scurte, iar instalațiile pe hidrogen să crească mult autonomia. Se merge pe estimarea că după 2030 vor fi mai multe stații de alimentare cu hidrogen.

Renault Scenic Vision conceptFoto: Renault

Scenic este un cunoscut MPV produs timp de trei decenii de Renault. Scenic va deveni SUV, schimbându-și silueta.

Conceptul Scenic Vision se referă la un SUV cu motor electric, dar cu autonomie extinsă până la 800 km de un tren de rulare pe hidrogen.

Renault începe în acest an producția Megane E-Tech electric, iar în 2024 va debuta și producția SUV-ului electric Scenic.

Mașina are 4,49 metri lungime, va fi propulsată de un motor electric de 160 kW și există o baterie de 40 kwh, dar și pile de combustie de 16 kW, din 2030. În partea din față va exista și un mic rezervor ce poate fi alimentat cu hidrogen. Pilele de combustie vor încărca bateria în mers, iar această baterie poate fi mai mică și mai ieftină decât la mașinile electrice convenționale.

Autonomia poate ajunge în total la 800 km, iar alimentarea cu hidrogen poate dura maxim cinci minute.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.