Reprezentanții celor șapte mari rafinării din Statele Unite nu cedează în fața administrației Biden

Administrația Biden, după ce a acuzat rafinăriile că obțin profituri mari pe seama automobiliștilor, a adoptat joi un ton mai conciliant, făcând apel la liderii din industrie să stimuleze producția pentru a reduce prețul benzinei, dar fără a veni încă cu soluții concrete, potrivit AFP.

Rafinariile din SUA produc mai mult ca niciodata pentru exportFoto: Captura YouTube

Scumpirea prețurilor la pompă, simbol al creșterii generale a prețurilor, este o lovitură pentru popularitatea președintelui democrat, care a criticat în mod regulat giganții petrolieri pentru că s-au îmbogățit fără a face niciun efort pentru a rezolva problema.

Secretarul pentru Energie, Jennifer Granholm, „a spus clar (reprezentanților celor șapte mari rafinării din Statele Unite) că administrația consideră că este imperativ ca societățile să crească producția”, potrivit unui proces-verbal al întâlnirii publicat de biroul său.

Aceștia au discutat diverse soluții, inclusiv o mai bună pregătire a rafinăriilor de pe Coasta de Est pentru sezonul uraganelor.

Cu toate acestea, nu au fost anunțate măsuri concrete.

A fost „un prim pas”, a comentat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre. „Evident, vrem să găsim soluții și vor fi mai mulți pași pentru a ajunge acolo.”, a spus ea.

Întrebată în legătură cu ideea unui posibil moratoriu asupra exportului de produse rafinate produse în Statele Unite, care a circulat în perioada premergătoare reuniunii, „decizia nu a fost luată”, a spus purtătoarea de cuvânt.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.