Restaurantele şi hotelurile din Braşov se confruntă cu o lipsă acută de personal

În continuare, la Brașov există o lipsă acută de angajați în domeniul HoReCa.

Potrivit reprezentanților Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Brașov, cei doi ani de pandemie și-au pus și mai mult amprenta pe acest domeniu de activitate.

“Din cauza pandemiei și a urmărilor acesteia, nefiind o activitate continuă în acest domeniu, personalul s-a reorientat spre alte domenii de activitate din următoarele motive: siguranța locului de muncă, timpul de lucru zilnic de 8 ore, numărul de zile lucrătoare ale săptămânii – 5 zile, zile libere de sărbători, salarii motivante, cu bonusuri. De asemenea, lipsa practicii elevilor care au urmat studii în acest domeniu duce la o lipsă acută a personalului și a forței de muncă din domeniul HoReCa”, a explicat directorul executiv al AJOFM Brașov, Liliana Dragomir, pentru Radio România Braşov FM.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.