Românii nu se grăbesc să fie rezervişti voluntari în Armată. Termenul de recrutare a fost prelungit

Ministerul Apărării Naţionale prelungește, până la data de 24 iunie, campania de recrutare pentru cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar în Armata României, transmite, miercuri, MApN. Au fost depuse 482 de dosare pe 871 de locuri.

În această etapă, demarată în data de 16 mai, sunt disponibile 871 de locuri pentru toate categoriile de personal (ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați).

Cei interesați vor fi informaţi cu privire la avantajele îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar la centrul militar zonal, judeţean sau de sector pe a cărui rază de responsabilitate îşi au domiciliul.

De asemenea, candidaţii proveniţi din rândul cetăţenilor fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către funcțiile pentru care aceştia îndeplinesc criteriile specifice referitoare la nivelul studiilor și corespondența specializărilor dobândite în viața civilă cu armele/serviciile și specialitățile militare.

Detalii suplimentare pentru cei care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă pot fi obținute de la centrele militare zonale, judeţene sau de sector.

La această dată, în structurile Ministerului Apărării Naționale se desfășoară procese distincte de promovare, recrutare și selecție pentru 2.612 funcții scoase la concurs în acest an. În acest sens este vorba de 243 de locuri pentru formarea profesională inițială a ofițerilor în activitate, până la data de 24.06.2022; de 449 de locuri pentru formarea profesională inițială a maiștrilor militari și 1.180 de locuri pentru subofițeri în activitate, până la data de 30.06.2022; de 1.049 de posturi pentru soldați/gradați profesioniști, până la data de 22.07.2022 și de 871 de posturi pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar, până la data de 17.06.2022.

Până în 3 iunie, s-au înscris și au depus dosarele 9.708 de candidați. Pentru formarea profesională inițială a ofițerilor în activitate au depus dosare 1.267 de candidați; pentru formarea profesională inițială a maiștrilor militari și subofițerilor au depus dosare 1.939 de candidați; pentru posturile de soldați/gradați profesioniști au fost depuse 6.020 de dosare de candidat, iar pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar, doar 482 de dosare de candidat au fost depuse.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.