Românii se pregătesc de o nouă minivacanță. De Rusalii bugetarii se vor putea bucura de 3 zile libere

După vacanța de Paște, românii se pregătesc de un nou concediu scurt. Săptămâna viitoare, bugetarii vor avea 3 zile libere, cu ocazia sărbătoririi Rusaliilor. Pe lângă weekend-ul liber din 11 și 12 iunie, Guvernul a decis să acorde liber și în data de 13 iunie, adică luni, în a doua zi de Rusalii.

Mii de oameni vor profita de minivacanță, drept dovadă că în hotelurile și pensiunile de la munte sau de pe litoral telefoanele sună în continuu pentru rezervări. În Poiana Brașov hotelierii au pregătit pachete speciale pentru vacanța de Rusalii, iar tarifele pornesc de la aproximativ 200 de euro de persoană, pentru un sejur de două nopți.

Micul dejun este inclus în tariful rezervării, dar unele unități de cazare oferă și beneficii suplimentare cum ar fi accesul la piscină, jacuzzi, sală de fitness și SPA sau chiar bilete pentru telecabina care îi urcă pe turiști în vârful Masivului Postăvarul.

În 2022 românii se vor putea bucura și de alte minivacanțe. Zile libere vor mai fi acordate în următoarele perioade:

  • 12 iunie şi 13 iunie (duminică şi luni)- Prima şi a doua zi de Rusalii;
  • 15 august (luni)- Adormirea Maicii Domnului;
  • 30 noiembrie (miercuri)- Sfântul Andrei;
  • 1 decembrie (joi)- Ziua Naţională a României;
  • 25 decembrie şi 26 decembrie (duminică şi luni)- Crăciunul.

Angajatorii ai căror salariaţi lucrează în zile de sărbătoare legală, sunt obligaţi să le acorde acestora compensaţii. Conform legislaţiei în vigoare, angajaţii au dreptul la o compensare cu timp liber în următoarele 30 de zile. În caz că această compensare nu poate fi acordată, angajaţii au dreptul la un spor salarial de cel puţin 100% din salariul de bază.

Angajatorii care nu acordă salariaţilor timp liber în zilele nelucrătoare sau care nu-i recompensează pentru munca în respectivele zile riscă amenzi între 5.000 şi 10.000 de lei.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.