Rusia a spus Turciei că „nu are nicio legătură” cu atacul asupra portului Odesa – ministru turc

Ministrul turc al Apărării a declarat sâmbătă că oficialii ruși au spus Ankarei că Moscova nu are „nicio legătură” cu atacul asupra portului ucrainean Odesa, relatează Reuters.

Atac cu rachete în OdesaFoto: Vladimir Sindeyeve/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

„În discuția noastră cu Rusia, rușii ne-au spus că nu au absolut nicio legătură cu acest atac și că examinează problema foarte atent și în detaliu”, a declarat ministrul Apărării Hulusai Akar într-un comunicat.

„Faptul că un astfel de incident a avut loc imediat după acordul încheiat ieri ne-a îngrijorat cu adevărat”, a adăugat el.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că atacul cu rachete al Rusiei asupra portului Odesa de sâmbătă a demonstrat că Moscova va găsi modalități de a nu implementa acordul de cereale încheiat cu Națiunile Unite, Turcia și Ucraina, relatează Reuters.

„Acest lucru demonstrează un singur lucru: indiferent ce spune și promite Rusia, va găsi modalități de a nu-l pune în aplicare”, a spus Zelenski într-un videoclip postat pe Telegram.

„A fost lovită o stație de pompare, iar cealaltă rachetă a provocat un mic incendiu care a afectat casele din jurul portului, a declarat purtătorul de cuvânt al comandamentului militar de sud al Ucrainei, Natalia Humeniuk, potrivit Reuters. Zona de depozitare a cerealelor nu a fost lovită, a adăugat ea. Nu au fost raportate victime.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.