Rusia anunță oficial că începe „o nouă etapă” a ceea ce numește „operațiunea militară specială” din Ucraina

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat marți – în cea de a 55-a zi a războiul declanșat de Vladimir Putin – că Moscova începe „o nouă etapă” a ceea ce numește „operațiunea militară specială” în Ucraina, despre care susține că va avea o „evoluție semnificativă”.

Serghei LavrovFoto: Mikhail Metzel / TASS / Profimedia Images

  • „Operaţiunea în estul Ucrainei are ca obiectiv, aşa cum s-a anunţat deja, eliberarea completă a republicilor Doneţk şi Lugansk.
  • Această operaţiune va continua. Următoarea fază a acestei operaţiuni începe.
  • Şi mi se pare că va fi un moment important al acestei operaţiuni speciale”, a spus Lavrov într-un interviu pentru postul de televiziune India Today, conform Reuters.

Forțele armate ale Rusiei și-au lansat luni noapte ofensiva în estul Ucrainei, încercând să străpungă apărarea ucraineană pe aproape întreaga lungime a frontului la primele ore ale zilei de marți.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat într-un mesaj televizat de luni noaptea că Rusia a lansat „Bătălia pentru Donbas” în est și că „o porțiune foarte mare a întregii armate ruse este concentrată acum pe această ofensivă”. „Nu contează câte trupe vor trimite rușii acolo, vom lupta. Ne vom apăra”, a subliniat el.

Andrei Yermak, șeful cancelariei prezidențiale a Ucrainei, a dat la rândul său asigurări că forțele ucrainene vor putea să țină piept ofensivei rusești în această „a doua fază a războiului”.

Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene a declarat marți dimineața că scopul ofensivei rusești este de a captura întregile regiuni Donețk, Luhank și Herson, în timp ce vestul Ucrainei este vizat de atacuri cu rachete.

CITEȘTE ȘI:

—————-

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.