Rusia se descurcă mai bine decât se aștepta, în ciuda sancțiunilor, spune FMI

Economia Rusiei pare să treacă peste furtuna sancțiunilor impuse de Occident mai bine decât se aștepta, deoarece beneficiază de prețurile ridicate la energie, a declarat FMI.

Sanctiuni impotriva RusieiFoto: Designer49, Dreamstime.com

Sancțiunile au fost menite să rupă Rusia de sistemul financiar global și să blocheze fondurile de care dispune Moscova pentru a finanța războiul.

Însă, în ultima ediție a raportului World Economic Outlook al Fondului Monetar Internațional, estimarea PIB-ului Rusiei pentru acest an a fost îmbunătățită cu 2,5 puncte procentuale, deși se așteaptă în continuare ca economia sa să se contracte cu 6%.

„Aceasta este încă o recesiune destul de considerabilă în Rusia în 2022”, a declarat economistul-șef al FMI, Pierre-Olivier Gourinchas, într-un interviu acordat agenției de presă AFP.

Rusia: Produsele locale încep să compenseze în supermarketuri prăbușirea importurilor

Produsele fabricate în Rusia au reprezentat 83% din piața de bunuri de consum curent din această țară în prima jumătate a anului 2022, în creștere cu 4% față de anul precedent, potrivit unui raport publicat marți de NielsenIQ, citat de Reuters.

Așa-numitele bunuri de consum cu circulație rapidă din producția internă umplu rafturile în timp ce cota de piață a importurilor se prăbușește pe fondul sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei.

Foto: Dreamstime.com

___

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.