Rusia susține că Polonia anexează vestul Ucrainei chiar acum

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, a declarat marți că Polonia se îndreaptă spre a ocupa teritoriile din vestul Ucrainei, relatează Interfax.

Preşedintele polonez Andrzej Duda și preşedintele ucrainean Volodimir ZelenskiFoto: Facebook/ Kancelaria Prezydenta RP

„De asemenea, așa-zișii parteneri occidentali ai regimului de la Kiev nu se opun să profite de situația actuală pentru propriile lor interese egoiste și au planuri speciale pentru pământurile ucrainene (…) Aparent, Polonia trece deja la acțiuni de confiscare a teritoriile ucrainene din vest”, a declarat Patrușev, la o întâlnire privind securitatea națională ce a avut loc în regiunea Volga a Rusiei.

„O confirmare vie a acestui lucru a fost vizita la Kiev a președintelui polonez [Andrzej] Duda, precum și declarațiile sale conform cărora granița polono-ucraineană va înceta în curând să mai existe”, a spus Patrushev.

La începutul lunii mai, Duda a propus un nou acord de prietenie între Polonia și Ucraina, afirmând că granița dintre cele două țări ar trebui să unească, nu să divizeze.

Patrușev, considerat ideologul Kremlinului și succesorul potențial al președintelui Vladimir Putin, a mai declarat că „o serie de state lucrează activ deja la dezmembrarea sa (a Ucrainei)”.

Unii dintre cei mai importanți oficiali ruși promovează teorii ale conspirației

Aceasta nu este prima oară când oficiali de rang înalt de la Moscova promovează o teorie a conspirației apărută prima dată în presa poloneză și potrivit căreia statele din vestul Ucrainei pregătesc de fapt diviziarea țării.

La sfârșitul lunii aprilie Serghei Narîșkin, șeful spionajului rusesc, a oferit o nouă variație a teoriei, afirmând că de fapt Polonia și Statele Unite se pregătesc să împartă Ucraina, nu Varșovia și Budapesta.

Narîșkin a citat „rapoarte de informații încă nepublicate” despre care afirma că arată planurile SUA și ale Poloniei de a restaura controlul Varșoviei asupra vestului Ucrainei.

O parte din teritoriile care acum intră în componența Ucrainei au făcut parte în trecut din Polonia, cel mai recent între cele două războaie mondiale.

Vestul Ucrainei, inclusiv orașul Liov, a fost anexat Uniunii Sovietice la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Urmărește ultimele evoluții din a 97-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.