Rușii insistă cu coridorul „umanitar” din Severodonețk. Ce vor face dacă ucrainenii din oraș refuză să-l folosească

​Trupele de invazie susțin că stabilesc un coridor „umanitar” pentru evacuarea civililor din Severodonețk, însă aceasta este o tactică folosită în trecut de ei inclusiv în Siria pentru a manipula situația de pe câmpul de luptă, afirmă ministerul britanic al apărării în evaluarea postată pe Twitter sâmbătă dimineață.

Orașul Severodonețk, epicentrul confruntării din DonbasFoto: Viktor Antonyuk / Sputnik / Profimedia Images

Ce spun serviciile militare secrete britanice:

  • În ultimele 48 de ore, Rusia și-a reînnoit probabil eforturile de a avansa la sud de Izium, cu scopul de a înainta mai adânc în regiunea Donețk și de a învălui „buzunarul” Severodonețk dinspre nord.
  • Începând cu 14 iunie, oficialii ruși și separatiști au afirmat că încearcă să stabilească coridoare umanitare pentru a permite civililor să evacueze Severodonețk.
  • Rusia are antecedente, atât în campania din Ucraina, cât și în cea din Siria, de utilizare a coridoarelor „umanitare” declarate unilateral ca mecanism de manipulare a câmpului de luptă și de impunere a transferului forțat de populație.
  • Probabil că civilii ucraineni blocați în Severodonețk vor manifesta suspiciuni în ceea ce privește coridorul propus. Opțiunile de a părăsi orașul sunt limitate de distrugerea podurilor, dar ruta propusă de Rusia i-ar duce spre orașul Svatova, mai adânc în interiorul teritoriului ocupat de Rusia.
  • Dacă civilii blocați nu acceptă oferta de a ieși prin intermediul unui coridor, rușii vor pretinde probabil că este justificat să facă mai puțină distincție între ei și orice obiective militare ucrainene din zonă.

––––

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.