Scriitorul Mario Vargas Llosa a învins covidul şi a fost externat

Scriitorul peruano-spaniol Mario Vargas llosa, în vârstă de 86 de ani, spitalizat pentru complicaţii din cauza infecţiei cu coronavirus săptămâna trecută, va putea să se recupereze la domiciliu, transmite News.ro.

Mario Vargas LlosaFoto: Jeff Morgan 02 / Alamy / Profimedia Images

Laureatul cu Premiul Nobel pentru Literatură în 2010 „a învins covidul” şi va ieşi din spitalul madrilen, a anunţat fiul său.

MVLL venció al Covid. Ahora, a casa a seguir con la recuperación. Gracias a la ciencia que salva vidas y el personal médico por su dedicación. Les estaremos siempre muy reconocidos. Llevan años luchando contra esta pandemia. Toda nuestra admiración para ustedes. \uD83D\uDC4F\uD83D\uDC4F pic.twitter.com/rhf9VbPwLD

— Álvaro Vargas Llosa (@AlvaroVargasLl) April 25, 2022

”Acum, recuperarea va continua acasă”, a scris Álvaro Vargas Llosa pe Twitter, publicând o fotografie în care apare împreună cu fratele şi sora sa alături de tatăl lor. „

Mulţumesc ştiinţei care salvează vieţi şi personalului medical pentru devotamentul său. Vă suntem recunoscători”, a adăugat el. Mario Vargas Llosa s-a născut în 1936 la Arequipa, în Peru, şi a copilărit în Bolivia împreună cu mama şi bunicii materni. Între 1950 şi 1952 a urmat cursurile unei şcoli militare din Lima – experienţă descrisă în primul său roman, „Oraşul şi câinii”.

În 1955, Llosa s-a căsătorit cu o mătuşă, Julia Urquidi, de care a divorţat în 1964, pentru ca, un an mai târziu, să se însoare cu verişoara lui, Patricia. „Oraşul şi câinii” (1963) este una dintre cele mai cunoscute cărţi ale sale, care explorează structurile puterii politice din America Latină.

Printre titlurile semnate de scriitorul sud-american se numără volumele „Casa verde”, „Conversaţie la Catedrală”, „Războiul sfârşitului lumii”, „Cine l-a ucis pe Palomino Molero?”, „Mătuşa Julia şi condeierul” şi „Rătăcirile fetei nesăbuite”. În decembrie, Llosa a fost ales membru al Academiei Franceze.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.