Scriitorul Mario Vargas Llosa, internat într-un spital din Madrid din cauza unor „complicaţii asociate COVID-19”

Laureatul premiului Nobel pentru Literatură Mario Vargas Llosa, în vârstă de 86 ani, se află spitalizat într-o clinică din Madrid din cauza unor „complicaţii asociate COVID-19”, însă starea sa „evoluează favorabil”, relatează EFE, preluată de Agerpres.

Mario Vargas LlosaFoto: Jeff Morgan 02 / Alamy / Profimedia Images

Într-un scurt comunicat, postat vineri seară pe Twitter, fiii scriitorului, Alvaro, Gonzalo şi Morgana, au anunţat că se află alături de tatăl lor şi că, graţie tratamentului pe care îl urmează, acesta se simte bine.

„El şi familia lui mulţumesc pentru dovezile de sprijin pe care le primesc şi adresează presei rugămintea de a le fi respectată intimitatea”, se arată în mesaj.

Internarea scriitorului hispano-peruan a avut loc „în urmă cu câteva zile” în urma complicării situaţiei provocate de COVID-19, care îl obligase să se izoleze la reşedinţa sa din Madrid.

Mario Vargas Llosa, care a fost testat pozitiv pentru COVID-19 la începutul săptămânii, nu a putut participa la un eveniment organizat marţi de Academia Regală Spaniolă ( RAE) cu prilejul săptămânii dedicate lui Cervantes.

Evenimentul, care fusese amânat pentru lunea viitoare, va avea loc până la urmă pe 25 mai, au confirmat surse ale RAE.

Scriitorul născut în Peru, în 1936, are reşedinţa la Madrid şi deţine o lungă listă de premii, precum Premiului „Miguel de Cervantes”, considerat un Nobel al literaturii din spaţiul hispano-american, premiul Prinţesa de Asturias pentru Literatură, pe lângă prestigiosul premiu Nobel decernat în 2010.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.