Seceta nu a afectat culturile agricole din judeţul Braşov

Chiar dacă în țară seceta a afectat grav culturile agricole, nu la fel se întâmplă și la Brașov.

Căldura excesivă din ultimele săptămâni și mai ales lipsa ploilor, acestea au fost principalele cauze care au provocat pagube semnificative în special în județele din sudul și vestul României.

Zeci de hectare de cartof, dar și alte culturi au avut teribil de suferit. Din fericire, situația nu este similară și în județul Brașov, transmite Radio România Braşov FM.

„În comparație cu alte județe noi nu avem așa… Cel puțin la Direcție, nu avem nicio solicitare de pagube pe secetă. Asta pentru că, de bine, de rău, la Brașov a mai și plouat. Sunt anumite locuri, dar nu este deficitul atât de mare. Nu putem spune că gata, e compromisă. E adevărat că nevoie de ploaie este, dar asta nu o putem numi criză sau secetă acum în județul Brașov”, spune Claudia David, șefa Direcției pentru Agricultură Județeană Brașov.

Din cauza secetei din România, care a afectat producția, sunt șanse mari ca unele alimente de bază să se scumpească. Este de aşteptat ca preţul cartofului să crească, având în vedere scumpirile la îngrăşăminte, pesticide şi combustibili.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.