Separatiștii din Luhansk vor să țină curând un referendum pentru alipirea la Rusia

Șeful auto-proclamatei republici Luhansk din estul Ucrainei, Leonid Pasechnik, a declarat că ar putea organiza în curând un referendum pentru aderarea la Federația Rusă, transmite agenția RIA, preluată de Reuters.

Tanc rusesc intr-o localitate din LuhanskFoto: Valeriy Melnikov / Sputnik / Profimedia Images

„Cred că în viitorul apropiat va avea loc un referendum pe teritoriul republicii”, a spus Pasechnik.

„Oamenii își vor exercita dreptul constituțional suprem și își vor exprima opinia cu privire la aderarea la Federația Rusă”, a adăugat acesta.

Vineri Rusia a anunțat ceea ce pare o restrângere a obiectivelor invaziei, spunând că prima fază a operațiunii sale militare a fost în mare parte finalizată și că se va concentra pe „eliberarea” completă a regiunii separatiste Donbas din estul Ucrainei.

Ministerul rus al Apărării a susținut că separatiștii susținuți de Moscova controlează acum 93% din regiunea ucraineană Luhansk și 54% din regiunea Donețk.

MInisterul britanic al apărării a spus, în evaluarea de duminică dimineață, că forțele de invazie ruse desfășoare o tentativă de încercuire a trupelor ucrainene care luptă cu separatiștii.

Amintim că înainte să declanșeze invazia, pe 21 februarie, Vladimir Putin a anunțat că Rusia recunoaște Republica Populară Donețk și Republica Populară Luhansk ca republici independente.

Rusia a recunoscut suveranitatea separatiștilor asupra întregilor regiuni Donețk și Luhansk, inclusiv asupra zonelor controlate la acel moment de Ucraina.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.