Serghei Șoigu: Occidentul face totul pentru ca Kievul să lupte „până la ultimul ucrainean”

„Forțele Armate Ruse își îndeplinesc cu consecvență planul de eliberare a Donețk și Lugansk”, iar soldații „dau dovadă de curaj și eroism”, a susținut ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, marți, când Rusia a început ofensiva în estul Ucrainei, scrie Tass. Șoigu a acuzat Occidentul că, prin livrările de arme către Ucraina, „face totul pentru ca Kievul să lupte până la ultimul ucrainean”.

Vladimir Putin alaturi de ministrul rus al apararii Serghei Soigu si adjunctul sauFoto: Yevgeny Paulin / TASS / Profimedia Images

  • „Armata rusă îndeplinește sarcinile stabilite de comandantul suprem în cadrul operațiunii militare speciale. Planul de eliberare a republicilor populare Donețk și Lugansk este implementat în mod consecvent și se iau măsuri pentru stabilirea unei vieți pașnice”, a susținut Șoigu, potrivit agenției de presă ruse Tass.

El a lăudat „curajul și eroismul” armatei ruse, spunând în același timp că „evenimentele din ultimele luni demonstrează clar cât de important este ca Rusia să continue să-și îmbunătățească armata”.

Şoigu a acuzat că Washingtonul şi ţările occidentale „fac totul pentru a întârzia operaţiunea specială”:

  • „Statele Unite și țările occidentale controlate fac totul pentru a întârzia cât mai mult posibil operațiunea militară specială.
  • Volumele tot mai mari de livrări de arme străine demonstrează clar intențiile lor de a provoca regimul de la Kiev să lupte „până la ultimul ucrainean”.

Forțele armate ale Rusiei și-au lansat luni noapte ofensiva în estul Ucrainei, încercând să străpungă apărarea ucraineană pe aproape întreaga lungime a frontului la primele ore ale zilei de marți.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat într-un mesaj televizat de luni noaptea că Rusia a lansat „Bătălia pentru Donbas” în est și că „o porțiune foarte mare a întregii armate ruse este concentrată acum pe această ofensivă”. „Nu contează câte trupe vor trimite rușii acolo, vom lupta. Ne vom apăra”, a subliniat el.

Andrei Yermak, șeful cancelariei prezidențiale a Ucrainei, a dat la rândul său asigurări că forțele ucrainene vor putea să țină piept ofensivei rusești în această „a doua fază a războiului”.

Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene a declarat marți dimineața că scopul ofensivei rusești este de a captura întregile regiuni Donețk, Luhank și Herson, în timp ce vestul Ucrainei este vizat de atacuri cu rachete.

CITEȘTE ȘI:

–––––-

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.