Serie B: Pisa vs Monza – Pușcaș și Marin, la 90 de minute de promovare

Barajul de promovare în Serie A se reia duminică, 29 mai, de la ora 21:30, după ce joi seară a avut loc prima manșă, care le-a revenit gazdelor de la Monza cu 2-1 (oaspeții au înscris în prelungiri).

Minge de fotbalFoto: legaseriea.it

Pisa, cu George Pușcaș și Marius Marin oameni de bază, vrea să răstoarne situația și să pătrundă în prima divizie a Italiei.

Pisa mai înseamnă ceva pentru români: este prima echipă pregătită de Mircea Lucescu după Revoluție, sezonul 1990-1991, când acesta l-a avut elev pe Diego Simeone, actualul tehnician de la Atletico Madrid.

În stagiunea abia încheiată, România i-a avut în Serie A pe Ciprian Tătărușanu (AC Milan – campion), Ionuț Radu (Inter), Radu Drăgușin (Salernitana), Ștefan Radu (Lazio), Vlad Chiricheș (Sassuolo) și pe Răzvan Marin, ultimul retrogradând cu Cagliari.

Finala play-off-ului în Seriei B se joacă în sistem tur-retur. Un duel la capătul căruia se vede Serie A: Monza și Pisa vor juca pentru un loc printre cei mari în finala play-off-ului.

Prima manșă s-a disputat joi, 26 mai, pe stadionul „U-Power”, returul se dispută pe „Anconetani”. Echipa lui Giovanni Stroppa (Monza) a învins Brescia în semifinale, iar oamenii lui Luca D’Angelo au trecut de Benevento.

În Serie B, sistemul de promovare este ca o piramidă. Primele două clasate se califică automat, locurile 3-4 acced în semifinalele, iar sistemul are la bază echipele din zona 5-8, care iau startul în sferturile de finală.

Monza a terminat campionatul pe locul 4, cu 67 de puncte. Același număr de puncte ca și Pisa (locul 3), care a depășit-o Frosinone în ultimul meci al sezonului regulat, o rundă în care Monza a pierdut la Perugia.

Statistica oferă o perspectivă interesantă, favorabilă pentru Pisa: în cele 16 finale disputate din 2005 încoace, în 13 ocazii a promovat clubul mai bine clasat. Excepțiile au fost Sampdoria (2012), Cesena (2014) și Pescara (2016).

Nu este prima finală din play-off dintre Monza și Pisa. În C1, în sezonul 2006/07, cele două echipe s-au întrecut pentru promovare: 1-0 pentru „alb-roșii” în prima manșă, 2-0 pentru toscanii din Pisa în retur, după prelungiri.

Totuși, Monza a pierdut ultimele 3 meciuri de campionat împotriva clubului nerazzurri: 1-2, 1-2 și 0-2 din 2021 încoace.

Doar împotriva Milanului echipa are o serie mai lungă de înfrângeri (4). Cu toate acestea, echipa lui Stroppa are numerele în favoarea sa: 13 meciuri câștigate în 2022. În Serie B, nicio altă echipă nu s-a descurcat mai bine în acest an calendaristic. În aceeași perioadă, Pisa a obținut 8 ​​succese.

Superbet are cota 1.8 pentru GG (ambele marchează).

Pisa vs Monza

GGCotă 1.8* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.