Sfaturi de la CFR pentru turiştii care călătoresc cu trenul în condiții de caniculă

CFR Călători anunță că în principalele stații de cale ferată cu trafic sporit, personalul este pregătit să ofere apă călătorilor, în situații deosebite.

În contextul prognozelor emise de Administrația Națională de Meteorologie privind temperaturile ridicate și disconfortul termic accentuat din această perioadă, CFR Călători face eforturi susținute pentru menținerea în circulație a tuturor unităţilor de material rulant dotate constructiv cu instalații de climatizare, anunță compania.

Astfel, întregul parc de vehicule feroviare este verificat din punct de vedere tehnic înainte de plecarea în cursă, pentru evitarea defectărilor în timpul călătoriei.

„Pot apărea situații în care, din cauza temperaturilor exterioare crescute de peste 35 – 38 de grade care la nivelul şinei şi a cutiei vagonului pot însemna și peste 50 de grade Celsius sau a deschiderii geamurilor în parcurs, instalaţiile de climatizare să funcționeaze fără a mai asigura răcirea în parametri normali. Pentru menținerea în funcțiune a instalațiilor de climatizare au fost dispuse măsuri suplimentare de mentenanță climă în reviziile de vagoane care formeaza garniturile de tren precum și însoțirea cu electricieni de vagoane în anumite intervale orare, atunci când sunt situații de caniculă”, transmite CFR Călători.

În condițiile utilizării întregului parc de material rulant, în special pe rutele ce înregistrează cele mai mari solicitări de trafic, pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport, CFR Călători recomandă pasagerilor să își planifice din timp călătoria, să utilizeze toate trenurile puse la dispoziție în graficul unei zile de circulație și să își procure din timp legitimaţiile de călătorie, folosind toate canalele disponibile în acest sens.

„În stațiile mari, cu trafic crescut de pasageri, vor fi efectuate controale la urcarea în trenurile CFR Călători. În acest sens, este bine ca pasagerii să aibă pregătite legitimațiile de călătorie pentru optimizarea urcării. Rugăm pasagerii ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre posibilele întârzieri ale trenurilor. În principalele stații de cale ferată cu trafic sporit, personalul CFR Călători este pregătit să ofere apă călătorilor, în situații deosebite”, mai arată compania.

CFR Călători recomandă pasagerilor, în special celor cu sensibilitate crescută la căldură sau care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecțiuni medicale, să se hidrateze permanent şi să aibă cel puţin o sticlă cu apă în bagaj, să aibă medicația necesară în caz de nevoie și să alerteze imediat personalul de tren dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă o persoană care are nevoie de ajutor.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.