Simona Halep și cel mai deprimant moment din viața ei: „Mă trezeam plângând noaptea”

Simona Halep are în palmares două titluri de Grand Slam, dar nu i-a fost deloc ușor să îl obțină pe primul. Fosta lideră mondială a vorbit despre momentele dificile prin care a trecut după ce a fost învinsă de Jelena Ostapenko în finala de la Roland Garros 2017.

Simona HalepFoto: Charles Baus/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Halep a jucat cinci finale de Grand Slam, dar trofeele de la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019 au venit abia după ce sportiva noastră a pierdut în ultimul act la Roland Garros 2014, 2017 și Australian Open 2018.

Simona Halep și depresia provocată de finala pierdută la Roland Garros 2017

„Înainte de a câștiga primul Grand Slam, am pierdut o altă finală la Openul Franței (n.r. Roland Garros). Conduceam meciul… A fost cel mai deprimant moment din viața mea. Trei luni n-am putut să fiu fericită, nu mă puteam bucura de nimic, uneori mă trezeam plângând în timpul nopții.

Aveam 6-3, 3-0, dar am pierdut meciul. Dar am știut că trebuie să continui să muncesc, nu am renunțat la antrenament, a doua zi eram pe teren și mă antrenam din greu.

Apoi, în ianuarie am pierdut o altă finală, dar am fost foarte aproape, am jucat foarte bine și n-a fost vorba despre jocul meu. Adversara a fost un pic mai bună, mai puternică. Am continuat să cred că ziua mea va veni și am continuat să muncesc. După, următorul Grand Slam pe care l-am jucat l-am câștigat” – Simona Halep pentru Top Court.

Top Court este platforma oficială de e-learning de tenis a circuitelor ATP și WTA.

After three heartbreaking losses in Grand Slam finals, @Simona_Halep was undeterred and went right back to work.

Learning from those experiences prepared her to win her first Grand Slam title at Wimbledon.

Learn from Simona Halep and many more, exclusively on TopCourt! \uD83D\uDD1D\uD83D\uDFE8 pic.twitter.com/PSRWAHtbPY

— TopCourt (@topcourt) April 12, 2022

Simona Halep va fi antrenată de Patrick Mouratoglou

Simona Halep a anunțat joi pe contul personal de Twitter începerea unei colaborări neașteptate: fosta lideră WTA va fi antrenată de Patrick Mouratoglu, cel despre care se știa în circuitul WTA că este încă antrenorul Serenei Williams.

Alături de Mouratoglou, sportiva noastră a precizat că își dorește să câștige primul ei titlu de Grand Slam pe hard și că va încerca să fie mai agresivă pe teren.

Patrick Mouratoglou și jucătorii pe care i-a antrenat în carieră

Cunoscutul antrenor francez și-a început cariera în 1999, atunci când l-a pregătit pe Marcos Baghdatis (1999-2006).

De la acel moment, Mourtagolou a mai colaborat cu Anastasia Pavlyuchenkova (2007-2009), Aravane Rezai (2009-2010), Yanina Wickmayer (2009-2012), Laura Robson (2010-2011), Jeremy Chardy (2021), Grigor Dimitrov (2012), Stefanos Tsitsipas (2018), Coco Gauff (2018), Serena Williams (2012-prezent), iar acum Simona Halep.

Mouratoglou, 31 de trofee ca antrenor – Dintre aceastea, 10 de Grand Slam alături de Serena Williams

În total, antrenorul francez a cucerit 31 de trofee alături de cei pe care i-a pregătit în carieră. În mod evident, cele mai spectaculoase rezultate le-a avut alături de Serena Williams: zece titluri de Grand Slam (Australian Open – două trofee / Roland Garros – două trofee / Wimbledon – trei trofee / US Open – trei trofee).

De asemenea, și-a mai trecut în CV o medalie de aur la Jocurile Olimpice (cucerită de Serena la JO 2012 Londra) și trei trofee la Turneul Campioanelor (desigur, tot alături de Serena).

Lista este completată de alte 9 turnee câștigate: Premier Mandatory și Premier 5 (cu Serena Williams și Aravane Rezai – Madrid în 2010).

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.