Site-ul postului de radio francez RFI, blocat în Rusia

Rusia a blocat site-ul web al postului de radio francez RFI, care difuzează știri în 15 limbi, inclusiv în rusă, pe fondul represiunii criticilor față de ofensiva din Ucraina, scrie AFP.

RFI_logoFoto: Wikimedia Commons

Site-ul www.rfi.fr se află acum pe lista site-urilor blocate în Rusia de către autoritatea de reglementare a telecomunicațiilor Roskomnadzor, au constatat vineri jurnaliștii AFP, care nu au putut accesa site-ul media fără o rețea privată virtuală (VPN).

Rozkomnadzor nu a precizat motivul blocării, spunând doar că a răspuns unei solicitări din partea procuraturii generale ruse.

Finanțat de statul francez, RFI are zeci de corespondenți în întreaga lume, precum și un serviciu în limba rusă cu sediul în Franța. Este cunoscut în special pentru acoperirea Africii.

De la ofensiva din Ucraina din 24 februarie, autoritățile ruse au intensificat presiunile asupra presei independente și critice față de Kremlin care mai există în țară.

Roskomnadzor a mai blocat vineri accesul site-ului The Moscow Times, varianta de limbă rusă, relatează Reuters. Cotidianul independent The Moscow Times a relatat pe larg actualitatea rusă vreme de trei decenii, după prăbușirea Uniunii Sovietice.

Zeci de site-uri media rusești și străine, inclusiv BBC, au fost deja blocate în Rusia.

În plus, mai multe rețele de socializare, cum ar fi Twitter, Facebook și Instagram, au fost făcute inaccesibile.

În conformitate cu legile adoptate recent, publicarea de informații despre conflict considerate false de către autorități se pedepsește cu până la 15 ani de închisoare.

––

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.