SUA: Într-o lună, cel puţin 43 de clinici americane au încetat să facă întreruperi de sarcină, potrivit unui raport

Cel puţin 43 de clinici au încetat să facă întreruperi de sarcină după decizia Curţii Supreme a SUA de a nu mai garanta dreptul femeilor la avort, arată un studiu publicat joi, potrivit News.ro care citează AFP.

Protest impotriva legii anti-avort din TexasFoto: AFP / Getty Images / Profimedia

În cele 30 de zile de după decizia din 24 iunie, 11 state americane au interzis toate avorturile sau pe cele după şase săptămâni de sarcină, a precizat Institutul Guttmacher.

Dintre cele 43 de clinici, 23 sunt din Texas, cinci din Oklahoma şi cinci din Alabama. Acestea fie şi-au închis porţile fie s-au orientat către alte servicii.

Una dintre clinici s-a închis la 7 iulie, după ce mult timp a fost singura care a practicat întreruperi de sarcină în Mississippi. “Accesul la avort, care este deja foarte dificil într-o mare parte a ţării, va continua să se deterioreze, pentru că noi state vor adopta interdicţiile cu privire la avort”, au precizat autorii studiului.

Şapte state au impus interdicţii totale cu privire la avort începând din 24 iunie şi la 24 iulie nu mai aveau nicio clinică în care să se facă întreruperi de sarcină: Alabama, Arkaansas, Mississippi, Missouri, Oklahoma, Dakota de Sud, Texas.

În 2020, în cele şapte state s-au făcut 80.500 de avorturi.

În statele Georgia, Ohio, Carolina de Sud şi Tennessee este interzis avortul după şase săptămâni de sarcină.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.