SUA: Președintele Biden „se simte bine” și continuă izolarea după ce a fost testat din nou pozitiv cu Covid-19

Preşedintele american Joe Biden „se simte bine” și continuă măsurile de izolare, după ce în urmă cu o zi a fost testat din nou pozitiv la Covid-19, a comunicat medicul său într-o informare difuzată duminică de Casa Albă, relatează Reuters.

Joe Biden Foto: Pool-CNP / INSTAR Images / Profimedia

„Având în vedere recăderea și noul test pozitiv, pe care l-am anunțat ieri, am continuat monitorizarea zilnică. În această dimineață, în mod previzibil, testul său antigen la SARS-CoV-2 a rămas pozitiv”, a precizat medicul, dr. Kevin O’Connor, în informare.

Joe Biden, care a fost inițial testat pozitiv la Covid-19 în urmă cu zece zile, își încheiase miercuri perioada de izolare, după cinci zile de tratament și după două teste negative la coronavirus.

El a precizat atunci că a avut simptome uşoare şi a făcut apel la vaccinare.

Sâmbătă, însă, Casa Albă a anunțat că președintele SUA a fost din nou testat pozitiv cu Covid-19, la doar câteva zile după ce ultimul test a ieşit negativ.

Medicul Kevin O’Connor a explicat noul test pozitiv ca fiind o „recădere”, fenomen ce a mai fost experimentat de unii pacienţi cu Covid.

La 79 de ani, Joe Biden este cel mai în vârstă președinte din istoria SUA. El are schema completă de vaccinare împotriva coronavirusului, primind o a patra doză de vaccin Pfizer-BioNTech în luna martie.

Citește și:

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.