SUA sancționează companii de top din sectorul tehnologic rus pentru a preveni eludarea sancțiunilor

Washingtonul a anunțat joi noi sancțiuni împotriva Rusiei, de data aceasta vizând sectorul tehnologiei, inclusiv pe cel mai mare producător de semiconductori din Rusia, pentru a preveni eludarea sancțiunilor occidentale, scrie AFP.

CipuriFoto: pixabay.com

Departamentul de Trezorerie al SUA a declarat că vizează „21 de entități și 13 persoane în represiunea sa împotriva rețelelor și companiilor tehnologice care contravin sancțiunilor Kremlinului, care sunt esențiale în mașina de război a Federației Ruse”.

Compania Serniya Engineering este astfel una dintre țintele acestei noi salve de sancțiuni, acuzată că se află în centrul rețelei constituite pentru eludarea sancțiunilor impuse de țările occidentale.

„Acțiunile de astăzi demonstrează angajamentul guvernului SUA de a contracara eludarea sancțiunilor occidentale” împotriva Rusiei, a spus Trezoreria.

Washington a sancționat și compania Mikron, „cel mai mare producător de cipuri din Rusia” care, subliniază Trezoreria, „exportă peste 50% din microelectronica rusă”.

„Armata rusă depinde de tehnologiile occidentale cheie pentru funcționarea industriei sale de apărare”, precizează Trezoreria.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.