Surpriză pentru copiii nevoiaşi din Gârcini. Au primit în dar primele lor biciclete

Bucurie mare pentru elevii unei şcoli dintr-o zonă săracă a judeţului Braşov. Copiii de clasa a treia au primit astăzi primele lor biciclete. Salvate de membrii comunităţii bicicliştilor din beciuri şi poduri, bicicletele au fost recondiţionate şi echipate şi sunt gata să schimbe vieţile micilor beneficiari.

Din programul care se numeşte „Recicleta” fac parte voluntari, iubitori ai ciclismului, care îşi doresc să ajute. Bicicletele sunt reconstruite din cadre, lanţuri, ghidoane sau roţi abandonate, transmite observatornews.ro.

„Obiectele care mai pot fi folosite, care mai au viaţă în ele şi pot să mai aducă bucurie sau utilitate cuiva, e bine să le folosim şi să nu le aruncăm. În același timp, bicicleta este un obiect cu totul şi cu totul aparte, care poate schimba vieţi”, spune Maximilian Munteanu, voluntar.

Beneficiarii bicicletelor sunt copii din clasa a treia, de la şcoala din cartierul Gârcini, municipiul Săcele, unul dintre cele mai sărace cartiere din judeţ. Copiii au primit căşti de protecţie şi sisteme de iluminare pentru fiecare bicicletă. 11 elevi au primit până acum biciclete în dar. Le vor folosi în special sâmbătă, atunci când oricum vin la şcoală, pentru aşa numitele activităţi remediale – sesiuni de completare a cunoştinţelor de la clasă.

„Le ocupă timpul, le şi dezvoltă motricitatea copiilor, un lucru de care este foarte mare nevoie şi îi şi ajută să lege prietenii”, povesteşte Florentina Tituleac, învățătoare.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.