Tesla Motors a deschis Gigafactory Berlin, una dintre cele mai mari uzine auto europene inaugurate în ultimii ani

Elon Musk a inaugurat una dintre cele mai mari uzine auto europene deschise în ultimii ani. La 35 km de Berlin s-a deschis oficial Tesla Gigafactory care în câțiva ani va ajunge la o producție de 500.000 de mașini. Investițiile sunt de 5 miliarde euro. Elon Musk le-a dat cheile primilor proprietari de mașini Tesla produse la Berlin.

Tesla Model YFoto: Andreistanescu | Dreamstime.com

Tesla vrea să angajeze 12.000 de oameni la complexul industrial din Germania, iar până în prezent lucrează 3.000 de oameni. Tesla a construit și o mega-uzină de baterii în Berlin.

JPMorgan estimează că uzina de lângă Berlin va produce 54.000 de mașini Model Y în acest an, 280.000 anul viitor și 500.000 în 2025. O altă estimare indică producerea a 30.000 de mașini în primele șase luni, adică până în septembrie.

Model Y costă de la 64.000 de euro, iar autonomia este de 514 km.

Elon Musk anunța în noiembrie 2019 că Tesla va construi prima sa mega-uzină europeană la Berlin. Fondatorul Tesla ar fi vrut ca producția de serie să înceapă în vara lui 2021, dar totul a mers mult mai greu. Nu doar că a fost mai greu de găsit oameni, dar a fost complicată obținerea autorizațiilor de mediu și a fost mult mai mare opoziția pe plan local față de această investiție.

Construcția a început în mai 2020, dar totul a durat mai mult și fiindcă Tesla a decis să construiască și o uzină de baterii, așa că unele proceduri de avizare au fost luate de la zero.

În aprilie vor ajunge la clienți primele mașini Model Y produse la Grunheide. Până acum erau aduse din China mașinile cerute de clienții europeni.

Cu o investiție de 5 miliarde euro, fabrica este una dintre cele mai mari deschise în acest mileniu în Germania, țara Volkswagen BMW, Mercedes și Audi.

Sursa foto: Dreamstime.com

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.