Tragedie în munții Bucegi. Un turist străin a fost lovit de un fulger și a murit

Excursia pe munte s-a transformat în tragedie pentru un grup de turiști străini care au plecat în drumeție în Masivul Bucegi. Cei 20 de membri ai grupului au început să urce pe potecile de munte încă de dimineață, iar vremea părea favorabilă pentru plimbare.

După ora prânzului cerul a început să se înnegrească, iar în scurt timp ploaia și-a făcut apariția. Ce nu au știut turiștii era faptul că județul Prahova se afla sub atenționare cod galben de furtuni și vijelii. Acest lucru au început să îl resimtă din plin, în timp ce se aflau la peste 2000 de metri altitudine, pe Creasta Bucșoiului. O furtună violentă s-a pornit din senin, iar tunetele și fulgere au băgat spaima în turiști. Pentru unul dintre ei, plimbarea pe munte a fost fatală.

„Primul trăsnet a căzut foarte aproape de grup și i-a băgat în sperieți pe toți. Al doilea însă l-a lovit în plin pe cetățeanul străin. Îngroziți, ceilalți au fugit încercând să se pună la adăpost și au sunat după ajutor. O echipă de salvatori a plecat imediat la locul accidentului, dar din păcate pentru victimă era prea târziu ca să se mai facă ceva. Probabil a murit pe loc”, au declarat reprezentanții Salvamont Bușteni.

Din cauza vremii nefavorabile, salvamontiștii au fost nevoiți să lase trupul neînsuflețit al turistului străin pe munte, iar mâine dimineață, dacă condițiile meteo vor permite, va începe misiunea de recuperare a cadavrului. Reprezentanții Salvamont Bușteni spun că vor încerca să extragă victima cu ajutorul unui elicopter, dar vor fi pregătite și echipe terestre care să intervină în caz de nevoie.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.