Turism spațial: Blue Origin finalizează cu succes al patrulea zbor în mai puțin de un an

Compania spațială a lui Jeff Bezos a finalizat joi al patrulea zbor spațial cu echipaj propriu în mai puțin de un an, aducând la bord șase noi turiști spațiali, scrie AFP.

Racheta New ShepardFoto: Blue Origin

Racheta New Shepard a decolat la 8:58 a.m., ora locală, din West Texas. În doar zece minute, o capsulă a fost propulsată până a ajuns în spațiu, înainte de a coborî în cădere liberă spre Pământ, încetinită de parașute.

Acolo sus, pasagerii au putut să se desprindă de scaune și să plutească pentru o scurtă clipă în imponderabilitate.

Cinci din cei șase pasageri au fost: omul de afaceri Marty Allen, soții Sharon și Marc Hagle, aflați în fruntea unei organizații de caritate și a unei companii imobiliare, profesorul Jim Kitchen și George Nield, care conduce o companie care promovează activități spațiale comerciale.

„Imponderabilitate este distracție, o experiență nouă și diferită”, a spus acesta din urmă, care a fost și șef al diviziei în cadrul agenției americane a aviației, FAA.

„Dar priveliștea! Este de o inspirație minunată. Este greu de descris”, a adăugat el la o conferință de presă după zbor.

Prețul plătit de aceștia pentru călătorie nu a fost dezvăluit.

Al șaselea și ultimul loc a fost ocupat de unul dintre primii douăzeci de angajați ai Blue Origin, Gary Lai, care a dezvoltat în special mai multe sisteme de securitate pentru capsulă.

„Într-o zi ne vei vedea decolând în fiecare săptămână!” a prezis el în numele companiei, descriind o experiență „de 10 ori mai intensă” decât se aștepta, dar pe care a recomandat-o „tuturor”.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.