Un nou semafor cu buton a fost montat în Braşov

De astăzi, 6 aprilie, a fost pus în funcțiune un nou sistem de semaforizare a unei treceri de pietoni, pe str. Prunului, în dreptul Școlii Gimnaziale nr. 9, corpul C, în cadrul programului pentru creșterea siguranței la trecerile de pietoni, lansat la începutul anului trecut. Această trecere de pietoni este singura care asigură accesul copiilor din cartierul Noua spre școală.

Programul municipalității de creștere a siguranței la trecerile de pietoni ajunge astfel la 12 semafoare instalate și 29 de treceri de pietoni iluminate suplimentar.

„Continuăm programul   de creștere a siguranței la trecerile de pietoni, program pe care l-am stabilit în urma discuțiilor cu reprezentanții Poliției Municipiului Brașov încă de anul trecut. Ca și în februarie, când am semaforizat trecerea de pietoni de la școala 11, și această trecere vizează siguranța copiilor care merg la școală. Aici chiar aveam o situație deosebită, de aceea am insistat să fie realizată cât mai repede. Aproape toți elevii care merg la această școală sunt nevoiți să traverseze pe trecerea din dreptul școlii, iar dimineața, din cauza traficului intens, traversarea reprezenta un pericol pentru ei. Vom continua și în acest an programul de semaforizare, fie a trecerilor pietoni, fie a unor intersecții în care există riscul unor incidente. Pe ordinea de zi a ședinței comisiei de circulație de mâine avem mai multe propuneri de semaforizare: trecerea de pietoni de la Școala Gimnazială nr. 25, la intersecția cu str. Zmeurei, trecerea de pietoni de pe 15 Noiembrie, la intersecție cu Agrișelor, trecerile de pietoni de la intersecția bulevardelor  Griviței și Kogălniceanu, trecerea de pietoni de pe str. Lacurilor, la intersecție cu str. Nucului, trecerea de pietoni de pe str. Berzei, la intersecție cu  Sitarului, precum și intersecția str. Avram Iancu cu Bisericii Romane. În funcție de decizia comisiei, vom demara lucrările de instalare a acestor sisteme de semaforizare”, a precizat primarul Allen Coliban.

Vă reamintim că în cadrul acestui program, primul semafor cu buton din acest pachet este funcțional din luna ianuarie 2021, pe Bulevardul Griviței, la Farmacom, iar începând cu luna aprilie au mai fost puse în funcțiune alte 10, respectiv: str. Carpaților; str. Mureșenilor (Piața Sfatului); b-dul Saturn, intersecție cu Aleea Minerva (la blocul Potcoavă); str. 13 Decembrie, intersecție cu str. Pictor Luchian; str. 13 Decembrie, la intersecția cu str. Ioan Popasu; str. Buzești, la intersecție cu Ecaterina Teodoroiu; Calea București, înainte de sensul giratoriu Calea București – Saturn – Poienelor (McDonald’s), pe direcția de mers spre centru; la Colegiul Nicolae Titulescu, pe Calea Feldioarei, intersecție cu str. Baciului și pe str. Crinului, în zona Școlii Gimnaziale nr. 11.

Conform datelor furnizate de Biroul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Brașov, dacă înainte de punerea în funcțiune a semafoarelor, pe aceste străzi au fost înregistrate, în perioada 1.01.2019 – 31.12.2020, 5 accidente rutiere soldate cu decesul victimelor, 21 de accidente rutiere soldate cu rănirea gravă a victimelor și 35 de accidente rutiere soldate cu rănirea ușoară a victimelor, după montarea semafoarelor pietonale, pe perioada anului trecut nu a fost înregistrat nici un accident mortal, s-au înregistrat 3 accidente rutiere soldate cu rănirea gravă a victimelor și 12 accidente rutiere soldate cu rănirea ușoară a victimelor.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.