Un nou terminal de pasageri la Aeroportul din Maramureş / Investiţie de peste 138 milioane de lei

Aeroportul Internaţional Maramureş va avea un nou terminal pentru pasageri, după ce Consiliul Judeţean a depus o cerere de finanţare pentru acest obiectiv, prin Programul Operaţional Infrastructura Mare. Terminalul va avea o capacitate de 450 de pasageri pe oră şi va costa peste 138 milioane de euro cu tot cu TVA, potrivit News.ro.

Sorin GrindeanuFoto: facebook

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, joi seară, că cererea de finanţare a fost depusă la începutul acestei luni.

”Exemplu de bune practici la Consiliul Judeţean Maramureş! Indiferent de culoarea politică, este important să susţinem proiectele care dezvoltă comunităţile locale! Aeroportul Internaţional Maramureş a depus, la începutul acestei luni, o cerere de finanţare (prin POIM) pentru construcţia unui nou terminal de pasageri!”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

Potrivit acestuia, noul terminal va avea o capacitate de 450 pasageri pe oră. De asemenea, vor fi construite şi o serie de alte facilităţi: parcare pentru autoturisme (450 locuri); parcare pentru microbuze (10 locuri); parcare pentru autocare (8 locuri); parcare VIP şi business; zonă pentru staţionarea taxiurilor; zonă pentru pentru staţia de autobuz (2 locuri); zonă cargo; un hotel.

Noul terminal va avea o suprafaţă totală desfăşurată de 12.209 metri pătraţi.

Termenul de finalizare este de 2 ani. Valoarea estimată este de 138,12 milioane de lei (inclusiv TVA).

”Aeroportul Internaţional Maramureş beneficiază deja de o pistă modernizată, în lungime de 2.150 metri, deschisă în anul 2019. Suma de 20 milioane de euro destinată acestui proiect a fost alocată de Guvern în 2017 şi 2018. Pista este cu 100 de metri mai lungă decât cea a Aeroportului din Cluj. După redeschiderea ei în anul 2019 au fost eliminate restricţiile de aterizare sau de decolare. Pe vechea pistă, construită în urmă cu 50 de ani, puteau ateriza doar aeronave de mici dimensiuni”, a mai scris Grindeanu.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.