Un paramedic din regimentul Azov îi cere ajutorul lui Boris Johnson într-un interviu realizat de o jurnalistă rusă VIDEO

Un britanic capturat de separatiştii pro-ruşi şi ţinut prizonier în autoproclamata Republică Populară Donețk din estul Ucrainei i-a cerut ajutorul premierului britanic Boris Johnson, într-un interviu pentru o televiziune rusească, rugându-l să intervină pentru a fi eliberat, altfel riscă pedeapsa cu moartea, transmit BBC şi The Guardian.

Britanicul John Harding, paramedic în regimentul Azov, capturat de separatiştii pro-ruşi din DoneţkFoto: captură Twitter

John Harding, care are în jur de 50 de ani și este originar din Sunderland, a fost intervievat de un prezentator de televiziune din Rusia.

În timpul interviului, John Harding spune că ar putea fi condamnat la pedeapsa cu moartea.

„I-aș spune lui Boris Johnson, dacă puteți ajuta, dacă îl puteți influența pe președintele Zelenski, dacă îl puteți influența pe președintele Republicii Populare Donețk sau dacă îl puteți influența pe președintele Putin, atunci vă rog să o faceți. Viețile oamenilor depind de acest lucru. Așa că, dacă puteți, vă rog să ajutați. Pentru că, altfel, eu risc pedeapsa cu moartea, prietenii mei riscă pedeapsa cu moartea”, a spus John Harding în trimpul interviului.

Interviul a fost postat pe canalul de Telegram al jurnalistei ruse Kim Marina, potrivit Sky News.

This is the first news to me that John Harding is alive. The former commander of the YPG Tactical Medical Unit, he was captured in the Siege of Azovstal and is sentenced to death in the DPR.

The only English-speaker with me in my first 6 months in Sinjar, John is a dear friend. pic.twitter.com/ecs8u8xy0h

— Bo Warren (@Bo_Warren) July 16, 2022

Ministerul britanic al afacerilor externe spune că John Harding a fost capturat în luna mai, când trupele ucrainene cu care lupta la oțelăria Azovstal au fost forțate să se predea.

John Harding este din 2018 paramedic în regimentul Azov, făcând parte din Garda Naţională a Ucrainei.

Prietenii și familia britanicului au confirmat pentru BBC că el este cel care apare în interviul luat de jurnalista rusă, iar familia sa este sprijinită de ministerul britanic al afacerilor externe.

John Harding a declarat anterior pentru BBC că a călătorit acolo pentru a-și folosi abilitățile de medic, pentru a ajuta în lupta împotriva separatiştilor pro-ruși.

Şi alţi britanici au fost capturaţi, unul dintre ei murind în detenţie

Alți doi britanici, Aiden Aslin și Shaun Pinner, care au fost, de asemenea, capturați în Mariupol, au fost condamnați la moarte de către un tribunal din autoproclamata Republică Populară Donețk.

Aiden Aslin, Shaun Pinner şi John Harding s-au mutat în Ucraina cam în aceeași perioadă.

Săptămâna aceasta, Paul Urey, un britanic care oferea asistenţă umanitară în Ucraina, a murit în timp ce era deținut de separatiștii pro-ruși din Doneţk, considerându-l „mercenar”.

Oficialii din autoproclamata Republică Populară Donețk au declarat că acesta a murit în captivitate la 10 iulie din cauza unor probleme de sănătate și a „stresului”.

––––

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.