Un pui de mamut, perfect conservat, descoperit în Canada

Un pui de mamut lânos, perfect conservat, a fost găsit înghețat în permafrostul din nord-vestul Canadei – prima descoperire de acest fel în America de Nord, relatează BBC.

pui de mamut perfect conservatFoto: Twitter

Mamutul mumificat din epoca glaciară, despre care se crede că are peste 30.000 de ani, a fost găsit marți de mineri în regiunea Klondike din Yukon.

Guvernul Yukon a comparat descoperirea cu cea făcută de către Rusia, care a găsit un pui de mamut în permafrostul din Siberia în 2007.

Se spune că este „cel mai complet mamut mumificat găsit în America de Nord” și doar a doua astfel de descoperire din lume.

Tr?ondek Hwech?in elders have named the mammoth calf Nun cho ga, meaning “big baby animal.” She’s the most complete and best preserved mammoth found in North America ever.https://t.co/7W0TEq8gsA

— Global BC (@GlobalBC) June 25, 2022

Puiul, despre care se crede că este o femelă, a fost numit Nun cho ga, adică „pui mare de animal” în limba han, vorbită de nativii americani din zonă.

„Nun cho ga este frumoasă și una dintre cele mai incredibile animale mumificate din epoca glaciară descoperite vreodată în lume”, a spus paleontologul din Yukon Grant Zazula.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.