Un şofer aflat în pragul comei alcoolice a buşit două maşini parcate, în cartierul Tractorul

Un şofer aflat la limita comei alcoolice a buşit două maşini parcate pe strada 1 Decembrie 1918, din cartierul Tractorul. Incidentul a avut loc ieri, 24 mai, în jurul orei 14.35.

După prodicerea accidentului, poliţiştii l-au testat pentru a vedea prezenţa alcoolului în aerul expirat. Rezultatul a fost unul surprinzător, 1,82 mg/l alcool pur, aproape de pragul comei alcoolice. Bărbatul de 49 de ani a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În funcţie de gradul de alcoolemie există trei grade de stare de ebrietate: uşoară, cu o concentraţie de 0,5 – 1,5‰, medie cu 1,5 – 2,5‰ şi avansată sau comă alcoolică peste concentraţia de 2,5‰.

„În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.”, a transmis IPJ Braşov

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.