Un turist beat a fost atacat de o ursoaică în Covasna. Omul a vrut să îi prindă puiul

Ministrul Mediului, Tanczos Barna a declarat, miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre problema urşilor, că în ultimele trei sau patru zile, în zona Harghita şi Covasna au fost atacuri zilnice. El a dat exemplul unui turist iresponsabil şi sub influenţa alcoolului care a fost atacat de urs pentru că a vrut să prindă puiul de urs. Ministrul a anunţat că anul viitor se va face o evaluare a populaţiei de urşi din România despre care a spus că este ”cea mai sănătoasă şi cea mai numeroasă din Europa”.

”Din păcate, în ultimele trei sau patru zile, în zona Harghita şi Covasna au fost atacuri zilnice. Ieri, un turist iresponsabil şi sub infliuenţa alcoolului a fost atacat de urs pentru că a vrut să prindă ursuleţul, puiul de urs. În Covasna, în aceeaşi localitate ursul a atacat două persoane la rând”, a spus ministrul Mediului, despre problema urşilor care ajung în zonele locuite.

Tanczos Barna a amintit că este o Ordonanţă care face posibilă intervenţa imediată în cazul urşilor şi acum va fi posibilă şi pentru extravilan, în special în zona stânelor, unde au fost foarte multe probleme şi decese anul trecut.

”Mergem pe un drum bun”, a spus ministrul, precizând că avem ”populaţia cea mai sănătoasă şi cea mai numeroasă din Europa de urşi”.

El a anunţat că anul viitor se va realiza o evaluare a piopulaţiei de urşi, după 6 ani de pauză. ”Vom estima populaţia, e greu să ştim câţi sunt, însă există o metodologie ştiinţifică, Universtatea din Braşov conduce această evaluare. Putem să luăm apoi şi alte măsuri, nu doar cele preventive”, a mai afirmat Barna.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.