Undă verde de la Consiliul Concurenței: Dan Ostahie poate prelua Porsche Bank

Consiliul Concurenței a anunțat luni că a autorizat tranzacția prin care omul de afaceri, ​Dan Ostahie, controlează grupul Altex, va prelua Porsche Bank, una din cele mai mici bănci din piață, care avea la finele anului 2020 active de circa 900 de milioane de lei (și o cotă de piață de 0,16%).

Dan Ostahie, AltexFoto: Altex

  • „În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.”, a anunțat autoritatea.

Dan Ostahie controlează Grupul Altex, care este organizat pe mai multe linii de activitate, respectiv: retail, servicii IT, import, producție și distribuție produse electro-IT&C, service, servicii financiare nebancare, transport, automotive, imobiliare.

Porsche Bank face parte din Grupul Porsche Finance România. Grupul activează în România pe piața serviciilor financiar-bancare prin intermediul Porsche Bank România S.A. și Porsche Leasing România IFN S.A., a căror activitate predominantă este cea de creditare (în special sub forma creditelor de consum și leasing auto).

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.