„Vaccinarea la chiuvetă”: Percheziții la cadre medicale suspectate de vaccinări fictive

Anchetatorii fac miercuri mai multe percheziţii în judeţul Mehedinţi, la cadre medicale suspectate că au făcut vaccinări fictive împotriva COVID-19, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 150 şi 300 de euro.

Conform Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi, au fost puse în executare 12 mandate de percheziţii domiciliare, într-un dosar penal în care sunt cercetate mai multe cadre medicale – asistenţi medicali şi medici – de la trei cabinete medicale individuale. Ei sunt suspectați de luare de mită, dare de mită, complicitate la dare de mită, fals intelectual, fals informatic şi uz de fals.

„În schimbul unor sume de bani primite de la persoane interesate, cadrele medicale au simulat actul de vaccinare împotriva virusului SARS-COV2, după care au atestat în registrele de evidenţă ale cabinetelor medicale, contrar realităţii, că persoanelor respective li s-a administrat vaccinul”, spune DGA.

Conform sursei citate, cadrele medicale au fost ajutate de intermediari (persoane din anturajul acestora) care se ocupau de racolarea persoanelor interesate de obţinerea de adeverinţe de vaccinare fără a se vaccina efectiv și de colectarea sumelor de bani de la beneficiari, sume cuprinse între 150 şi 300 euro pentru fiecare vaccinare fictivă.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.