Veşti bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Sezonul de schi din Poiana Braşov se prelungeşte

Având în vedere starea bună a pârtiilor din Poiana Brașov, precum și prognoza meteo, care anunță noi ninsori, primarul sezonul de schi se va prelungi până în data de 25 aprilie. Iubitorii sporturilor de iarnă vor putea profita de vacanța elevilor, care începe în 15 aprilie, și de cea din perioada sărbătorilor de Paști.

De asemenea, și în weekendul următor, Primăria Brașov și partenerul Ana Teleferic vor continua să testeze impactul extinderii programului de schi după ora 16.00. În urma discuțiilor dintre cei doi deținători de sisteme de transport pe cablu, Municipiul Brașov și Ana Teleferic, programul de funcționare al telegondolei și al telescaunului Ruia va fi, vineri și sâmbătă (15 și 16 aprilie) până la ora 18.00, adică cu două ore în plus față de programul normal.

„Le aducem, în continuare, vești bune schiorilor și snowboarderilor: vor putea să se bucure de pârtiile din Poiana Brașov până la vacanța de Paști, pentru că prelungim sezonul de schi până în 25 aprilie, adică o săptămână mai mult decât am estimat inițial. Cu câteva excepții, atât pârtiile din partea superioară, cât și cele din partea inferioară a masivului sunt deschise. Chiar dacă după prânz, zăpada are consistența specifică acestui anotimp, în continuare domeniul schiabil din Poiana Brașov rămâne cea mai bună opțiune pentru cei care vor să se bucure de sporturi de iarnă, de mișcare și de aer curat. Avem zăpadă, vor mai fi și ninsori, iar pârtiile sunt bine pregătite, astfel că ne putem bucura împreună de schi în acest final de sezon.  În plus, cei care vin în acest weekend în Poiană vor putea schia până la 18.00, deoarece vineri și sâmbătă am prelungit programul telegondolei și telescaunului Ruia”, a precizat primarul Allen Coliban.

Se schiază, în condiții bune, pe pârtiile Doamnei, Ruia – cu excepția zonei dintre gondolă și Drumul Roșu, Sulinar, în zona superioară a pârtiei Lupului, cu ieșire spre stația telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri). Stratul de zăpadă bătută are 40 de cm pe pârtiile din partea superioară, iar în partea inferioară, între 20 și 30 de cm.

A fost reamenajată și pârtia Bradul, astfel încât să fie pregătită pentru cei care vor veni în vacanța de primăvară și vor să învețe să schieze.

Au rămas închise, în continuare, zone din anumite pârtii, din cauza faptului că nu mai asigurau condiții optime de schi: Lupului inferior, zona din Ruia cuprinsă între gondolă și Drumul Roșu, pârtia 3 D, Drumul albastru și Zidul mic.

Având în vedere că mâine, 14 aprilie, pe pârtia Lupului superior se desfășoară Cupa Salvamont, între orele 10.00 – 12.00 zona dintre stația superioară a telescaunului Ruia și cabana Postăvarul este închisă.

Instalațiile de transport pe cablu funcționale sunt telegondola și telescaunul Ruia. În weekend, dacă stratul de zăpadă se va menține, va funcționa și teleschiul Bradul.

De la începutul sezonului s-au înregistrat 1.972.561 de treceri prin turnichete, luna februarie fiind cea mai bună lună, cu 714.815 treceri, urmată de martie, cu 581.844.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.